Wie ben ik?

Geertrui Meganck

Foto Geertrui Meganck
Ik ben een geboren en getogen Ninovieter. Ik beëindigde mijn humaniora Latijn-Wetenschappen in het Sint-Aloysiuscollege te Ninove in 1985 en promoveerde als doctor in de genees- heel- en verloskunde aan de Katholiek Universiteit Leuven in 1992. Hierna startte ik aan diezelfde universiteit mijn specialisatie Gynaecologie-Verloskunde en deed ervaring op in verschillende grote centra in binnen- en buitenland: AZ Sint-Blasius in Dendermonde, Kliniek Sint-Jan te Brussel, UZ Gasthuisberg te Leuven en Watford General Hospital in het Verenigd Koninkrijk.
In augustus 1997 startte ik in het Onze Lieve Vrouw Ziekenhuis te Aalst waar ik een mooie, professionele carrière in de gynaecologie en verloskunde uitbouwde. Ik bekwaamde me verder in fertiliteitsproblematiek bij dr. Campo aan het gerenommeerde Life Expert Centre te Leuven en startte samen met dr. Mestdagh de Fertiliteitskliniek in het Onze Lieve Vrouw Ziekenhuis te Aalst. Vanaf 1999 bracht ik deze Aalsterse Fertiliteitskliniek samen met fertiliteitsexpert dr. Decleer van het Fertiliteitscentrum AZ Jan Palfijn te Gent, verder tot ontplooiing.
Op chirurgisch vlak  ben ik gespecialiseerd in minimale invasieve chirurgie: operatieve hysteroscopie en endoscopische chirurgie (laparoscopie en robotchirurgie). In 2002 voerde ik als eerste vrouwelijke  Belgische gynaecologe een hysterectomie uit met de robot. Ik behaalde het diploma ‘Minimal Invasive Gynaecological Surgeon Certificate’ aan  +he European Academy of Gynaecological Surgery alsook het diploma of ‘Robotic Surgery’ aan de University of Lorraine I.U. te Nancy in Frankrijk en het certificaat ‘Train the trainer’ aan de befaamde ORSI Academy in Melle. Ik heb tevens een tijd opleiding gegeven in de robotchirurgie aan deze ORSI Academy. Gezien ik overtuigd ben dat een holistische benadering van het genezingsproces zeer belangrijk is, werd ik ook coach (Diploma Burn out Coach bij dr. Swinnen en Diploma Coaching aan het Training & Coaching Square in Zellik). Momenteel ben ik bezig aan een masteropleiding Seksuologie aan de Katholiek Universiteit Leuven om de vrouw in haar totaliteit nóg beter te kunnen behandelen.
Vanaf 1 februari 2020 verwelkom ik u graag in mijn privé praktijk te Ninove. Mijn grote wens is daar een professionele en persoonlijke praktijk uit te bouwen in een aangename rustgevende omgeving. Met een luisterend oor, de nodige tijd en geavanceerde apparatuur zal ik u op een vakkundige en holistische manier begeleiden bij uw vragen. 
Sinds 2008 ben ik lid van de Bijzondere Interesse Groep Gynaecologische Endoscopie (BIGGE) van de Vlaamse Vereniging voor obstetrie en Gynaecologie (VVOG). Ik zetelde 9 jaar in de Medische Raad van het Onze Lieve Vrouwziekenhuis te Aalst. Sinds maart 2018 ben ik raadslid van de Orde der Geneesheren Oost-Vlaanderen.
In mei 2014 vertrok ik op humanitaire missie in opdracht van de Vlaamse Regering naar de Filipijnen in Daram Saram, waar in november 2013 de tyfoon Haiyan doortrok, voor medische zorg toe te dienen aan kinderen en moeders in nood. Ook ging ik  reeds 2 maal (maart 2017 en november 2019) mee op humanitaire missie met Renaissance in de regio van Bukavu in de Kivusteek in het oosten van Kongo. Renaissance probeert het lot van de zwangere vrouw daar te verbeteren door zonnepanelen (voorziening van elektriciteit) en essentiële apparatuur (echografie, monitoring, reanimatietafel voor pasgeborenen) te installeren in ziekenhuizen alsook de daarvoor nodige opleidingen te geven aan vroedvrouwen en artsen.  Ik nam ook samen met mijn echtgenoot, Dario Giacomucci, 2 maal deel aan Tour for Life ten voordele van Artsen Zonder Grenzen: in 2013 in het team ‘Artsenkrant toont Grinta’ en in 2014 als teamkapitein voor het team ‘Guidon van onder’. Tour for Life was een fietstocht van 1250 kilometer en 20.000 hoogtemeters vanuit Bardonecchia (Italië) naar de Muur van Geraardsbergen in 7 dagen met als doel geld in te zamelen voor Artsen Zonder Grenzen.

Sinds mei 2021 werk ik tijdens het weekend in het vaccinatiecentrum te Ninove want ‘je laten vaccineren is het beste plan, zodat het leven straks verder kan’.

Ik sloot me in de lente van 2021 aan bij de Ninoofse zwerfvuiljagers om onze ‘oudste, stoutste en wijste der steden’ mee mooi te helpen houden. Sinds de overstromingen in Wallonië trekt elk weekend een Ninoofse zwervuilploeg naar de vallei van de Vesder om samen met andere vrijwilligers de oevers te helpen opruimen onder leiding van de organisatoren #rivercleanup.  

Van 9 tot 12 september reed ik samen met een lotgenote, Lies, mee met ThinkPink van Amsterdam naar Brussel op de fiets. 400 km op 4 dagen. Bij Lies werd in augustus 2020 borstkanker vastgesteld.  Omdat ze dankbaar is voor haar behandelingstraject én omdat ze lotgenoten wil ondersteunen schreef ze zich in en ik fietste graag mee om haar, de vele lotgenoten en het onderzoek naar borstkanker ook op deze manier een hart onder de riem te steken. Je kan ons volgen in de facebookgroep https://www.facebook.com/groups/racepinkers/

Personen die misbruik maken van de agenda kunnen worden opgespoord en gerechtelijk vervolgd.
Alle patiëntgegevens zijn vertrouwelijk en worden enkel door de behandelende geneesheer gebruikt.